Romanian Angel Appeal logo

Îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România prin creșterea controlului tuberculozei

Proiect finanțat prin Granturi Norvegiene 2009 - 2014, în cadrul Programului RO 19 - Initiative in Sanatatea Publica.

Proiectul “Imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din Romania prin cresterea controlului tuberculozei“ este finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014.

Mecanismul Financiar Norvegian (Norway Grants) si Granturile pentru Acordul Economic European / Granturile SEE (EEA Grants) reprezinta contributia statelor Islanda, Liechtenstein si Norvegia la reducerea disparitatilor economice si sociale si la intarirea relatiilor bilaterale cu 16 tari membre ale UE, din Europa Centrala si de Sud.

Norway Grants si EEA Grants sunt programate pentru perioade de cate 5 ani.

Finantarea se realizeaza prin intermediul a 150 de programe, desfasurate in cele 16 tari beneficiare. Alocarile, pe tara, se fac in functie de dimensiunea populatiei si produsul intern brut al fiecarei tari, pe cap de locuitor.

In perioada curenta, ariile de finantare sunt: mediul si dezvoltarea durabila, sanatatea, educatia, dezvoltarea societatii civile, cercetare si scolarizare, justitie si dialog social.

Granturile se adreseaza organizatiilor neguvernamentale, institutiilor de cercetare si academice, corpurilor sectorarelor public sau privat. Proiectele finantate sub programele din perioada curenta pot fi implementate pana in anul 2016.

In perioada 2009 – 2014, Mecanismul Financiar Norvegian sustine 61 de programe in 13 tari din Europa. Granturile Norvegiene sunt disponibile pentru 13 tari member UE care au aderat in 2004, 2007 si 2013.

www.eeagrants.org

In Romania, Ministerul Fondurilor Europene este Punct National de Contact pentru Granturile SEE și Norvegiene 2009-2014

http://www.norwaygrants.ro

Ministerul Sanatatii este Operatorul programului Ro 19 – Initiative in sanatatea publica, finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, in cadrul caruia se desfasoara proiectul “Imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din Romania prin cresterea controlului tuberculozei“

www.ms.ro